Hvordan fungerer Monimoto Tracker?

 
1 conceal-monimoto-device.jpeg

1. Gjem Monimoto-enheten

Gjem Monimoto-sporingsenheten en sikker plass på motorsykkelen din. Hvis mulig, prøv å sett den på en måte slik at GPS-antennen peker oppover. Finn den beste mulige plassen ute av syne. Jo mer tid en tyv bruker uten å finne enheten, jo større sjans er det for å avverge et tyveri, eller å finne sykkelen hvis den blir stjålet.

2 monimoto-auto-arms-disarms.jpeg

2. Enheten deaktiveres med en nøkkelbrikke i nærheten.

Monimoto-sporingsenheten deaktiveres så fort den oppdager at den medfølgende og parede nøkkelbrikken er i nærheten. Det er derfor ingen behov for at du manuelt deaktiverer den - alt du trenger å gjøre er å ha med deg brikken! Vi anbefaler at du har den i en lomme i kjøreklærne, adskilt fra andre nøkler - slik at du ikke mister den.

3. Enheten aktiveres uten nøkkelbrikke i nærheten.

Så snart du forlater motorsykkelen din, og Monimoto sporingsenheten oppdager at nøkkelbrikken ikke er i nærheten, blir den automatisk aktivert ved alle typer bevegelse. Dette kan være ved tyveriforsøk, eller om noen barn prøver å leke med motorsykkelen din.

3 motorcycle-parked-with-monimoto.jpeg
4 motorcycle-being-stolen.jpeg

4. Monimoto-enheten går inn i varslingsmodus om den oppdager bevegelse

Så snart Monimoto-sporingsenheten oppdager bevegelse, vil den prøve å finne en paret nøkkelbrikke. Hvis den oppdager nøkkelbrikken, vil den automatisk skru seg av. Hvis den ikke oppdager nøkkelbrikken, går den i alarmmodus og varsler deg om et mulig tyveri.

5 monimoto-calls-sends-gps-coordinates.j

5. Monimoto-enheten ringer deg, og sender GPS-koordinater til appen.

Monimoto-enheten ringer deg 50 sekunder etter at bevegelsen først ble oppdaget, hvis den ikke oppdager nøkkelbrikken i nærheten. Etter det, vil enheten sende GPS-koordinater til Monimoto-appen. Den fortsetter å oppdatere seg frem til motorsykkelens bevegelse stopper.

 

Lær mer om Monimoto på 40 sekunder

Abonnement

Ingen skjulte kostnader. Kun et SIMkort-abonnement.

 

Det er ingen ekstra avgifter eller kostnader ved Monimoto sine tjenester. Det er derimot nødvendig med et SIM-kort for å ringe, og sende lokasjon. Alle enhetene fra Monimoto kommer med et forhåndsinstallert SIM-kort, som inkluderer:

  • 2 måneder gratis abonnement

  • Dekning over hele Europa, så du trenger ikke bekymre deg om du skal til utlandet - eller motorsykkelen blir flyttet over landegrenser.

  • En veldig konkurransedyktig pris på €3/mnd (€36 per år)

sim-card-subscription.png

Ofte stilte spørsmål

Sporingsenheten

Hvordan skiller Monimoto seg ut fra andre GPS-trackere?


Gjør-det-selv system - det kreves nesten ingen teknisk kompetanse. Du trenger ingen spesialverktøy, eller noen kabler. Eneste du trenger å gjøre er å koble den opp til Monimoto-appen, og feste den til motorsykkelen din. Du trenger ikke å lade enheten hver 2. uke. Monimoto-batteriene varer i lang tid. Avhengig av merke på batteriene, og aktivitet, så bør de vare i 1 år. Monimoto har et internasjonalt SIM-kort installert som fungerer i de fleste europeiske land. Monimoto tapper ikke motorsykkelbatteriet ditt for strøm, så den vil heller ikke gå ut over mc-garantien din. Enheten ringer deg innen et minutt for å gjøre deg oppmerksom på bevegelser. Du blir derfor gjort oppmerksom på dette veldig raskt, i forhold til andre trackere som bare sender deg en SMS eller epost - som fort blir oversett i disse dager! Monimoto aktiveres og deaktiveres automatisk.
Kan jeg bruke flere enheter på samme mobiltelefon?


Ja! Du kan ha så mange enheter du vil tilkoblet til samme mobiltelefon. Alle enhetene dine vil komme som en liste i Monimoto-appen.
Kan jeg låne bort min Monimoto-utstyrte motorsykkel?


Hvis du vil låne bort motorsykkelen som har Monimoto-enheten installert, så husk i gi dem nøkkelbrikken! Disse kan du også kjøpe flere av i nettbutikken. På denne måten fortsetter motorsykkelen å være beskyttet. Hvis en alarm blir aktivert, blir du ringt opp - og får pushvarsler på mobiltelefonen din. Hvis du låner bort motorsykkelen uten å gi personen nøkkelbrikken, kan du sette Monimoto i "Sleep-mode" opp til 24 timer. På denne måten er derimot ikke motorsykkelen beskyttet.
Vil Monimoto-enheten lage alarm-lyd?


Monimoto vil kun gi deg beskjed om at motorsykkelen er i bevegelse. Den vil ikke lage noen lyd.
Er Monimoto-enheten vanntett?


Ja, både sporingsenheten og nøkkelbrikken har IP65-standard, som betyr at de er tette mot støv og f.eks. strålen fra en vannslange. Det skal være mer enn nok for vanlig bruk.
Hvilke motorsykler kan Monimoto brukes på?


Alle. Monimoto er en av få GPS-sporingsenheter på markedet som også fungerer på cross-sykler, da flere av de ikke har et batteri i det hele tatt. Monimoto er også et perfekt valg for retrobiler, veteranmotorsykler, ATV'er, firehjulinger, campingvogner, bobiler, hengere og alle biler.
Kan jeg se lokasjonen til motorsykkelen min 24/7?


Nei. Monimoto er ikke en sanntidstracker, så du vil ikke kunne se lokasjonen til kjøretøyet ditt til enhver tid. Når det er en trådløs enhet, kan den enkelt gjemmes, men den må også spare strøm til den dagen det trengs. Derfor vil Monimoto-enheten "sove" helt frem til det er bevegelse uten nøkkelbrikken i nærheten. Når enheten er aktiv, vil den sende lokasjon hvert 5. minutt (eller hvert minutt, om du ønsker). Noe som også kan gjøres, er å sette en daglig oppdatering i Monimoto-appen. Da vil lokasjonen bli sendt en gang per dag, selv når den er i "sovemodus".

Nøkkelbrikken

Hva er en Monimoto nøkkelbrikke?


En Monimoto nøkkelbrikke er en liten enhet som følger med sporingsenheten din. Når nøkkelbrikken ikke er i nærheten av motorsykkelen, vil alle merkbare bevegelser eller vibrasjoner aktivere alarmmodus i Monimoto-enheten. Nøkkelbrikken er ikke ment å brukes på nøkkelringen, og bør holdes adskilt fra MC-nøklene. Dette i tilfelle nøklene dine blir stjålet - slik at du ikke trenger å frykte at enheten ikke gir deg beskjed ved tyveri. Vi anbefaler at du legger den i MC-jakkelommen din.
Hvor mange nøkkelbrikker kan jeg koble på en Monimoto-enhet?


Du kan pare inntil 3 nøkkelbrikker per enhet. Hvis du har flere Monimoto-sporingsenheter, kan du bruke samme nøkkelring på alle.
Hvor mange Monimoto-enheter kan jeg pare med samme nøkkelbrikke?


Du kan pare en nøkkelbrikke med så mange sporingsenheter som du ønsker. F.eks. dersom du har en Monimoto i motorsykkelen - og en i bilen - så kan du bruke samme nøkkelbrikke på begge.

SIM-kort

Er det noen avgifter etter at jeg har kjøpt Monimoto-enheten?


Monimoto tar kun en avgift på €3 per måned for simkort-abonnement. Denne blir betalt årlig, og betales gjennom appen. Hvis du ønsker å bruke eget simkort, er det ingen avgifter etter kjøp av enheten.
Hvordan betaler jeg for SIM-kort-abonnementet?


I hovedsak blir du trukket en €3 månedlig avgift (betales for et år i forskudd, som en €36 avgift). Du vil få to varsler før gratisperioden din er over (som er på 2mnd).
Kan jeg bruke mitt eget SIM-kort i Monimoto-enheten?


Monimoto kan ikke garantere at SIM-kortet vil fungere selv om, av erfaring, de fleste SIM-kort fungerer. Vennligst kontakt leverandøren din for å sjekke at det vil være kompatibelt, og at det ikke er noen begrensninger til SIM-kortet.
Vil enheten fungere ved bruk av et ikke-Monimoto SIM-kort?


Ja. Du kan bytte ut det medfølgende simkortet med ditt eget SIM-kort, og bruke enheten uten begrensninger.
Kan jeg bruke Monimoto-simkortet i mobiltelefonen min?


Monimoto-SIMkortet skal KUN brukes i Monimoto-sporingsenheten. Setter du det i mobiltelefonen din, vil simkortet bli blokkert - og du må kontakte Monimoto for å låse det opp igjen. Vi gjør oppmerksom på at dette er avgiftsbelagt.

Batterier

Kan jeg lade batteriene?


Nei, det kan du ikke. Det kan føre til brann, lekkasjer eller andre uønskede konsekvenser.
Hvordan vet jeg at batteriene er tomme?


Du skal bli varslet med en push-notifikasjon når Monimoto-batterinivået faller under 20%. Ikke vent med å skifte batteriene til de er helt tomme - skift de når du får varselet.
Hvor lenge vil batteriene vare i alarmmodus?


I alarmmodus tømmes batteriene raskere. Det kommer an på om Monimoto-sporingsenheten er i konstant bevegelse eller ikke (batteriene tappes raskere ved bevegelse), men du kan forvente rundt 10 dager uansett. Et nytt sett med batterier er vanligvis nok til 500 lokasjons-varsler.
Hvilke batterier bruker Monimoto-enheten?


Monimoto kommer med to CR123A-batterier som enkelt kan finnes i de fleste elektronikkbutikker (f.eks. Power, Clas Ohlson etc.). Nøkkelbrikken bruker et CR2450-batteri. VIKTIG: Ikke bruk oppladbare batterier. Heller ikke miks på gamle og nye batterier.

Monimoto App

Hvilke smarttelefoner kan brukes med Monimoto-appen?


Monimoto er kompatibel med alle iPhone-modeller fra iPhone 5S og oppover, iOS versjon 9.3 og oppover - og Android versjon 5.0 og oppover. Eneste krav er at smarttelefonen må ha Bluetooth 4.0+ (BLE), da tilkoblingen gjøres med denne teknologien. Monimoto fungerer ikke med Android Marshmallow 6.0.
Hvilke språk kan jeg sette i app og varsler?


Engelsk, Italiensk, Russisk, Spansk, Japansk, Tysk og Fransk er for øyeblikket språkene som kan brukes i appen og i varsler. Flere språk kommer i fremtiden.
Kan jeg få varsler på flere mobiltelefoner?


Ja, det kan du. Du kan få push-notifikasjoner (men ikke telefonsamtaler) til så mange mobiler du ønsker. Eneste du da trenger å gjøre er å logge inn med samme innloggingsdetaljer i appen på de forskjellige mobilene.
Må jeg ha Bluetooth påskrudd hele tiden?


Monimoto-enheten bruker kun Bluetooth for paring første gang, og for å justere innstillinger. Derfor er det opp til deg om du ønsker å ha Bluetooth påskrudd eller ikke.